TotalCoach
U bevindt zich hier:
Home > Voeding > Laatste voedingsnieuws > Hoge vitamine C verbetert welbevinden kankerpatient
maandag, 28 mei 2018
 

   
Hoge vitamine C verbetert welbevinden kankerpatient

Vitamine C, zowel intraveneus als oraal toegediend, bleek de levenskwaliteit van terminale kankerpatiënten significant te verbeteren.

Aan de Kwandong Universiteit in Zuid-Korea kreeg een groep van 39 terminale kankerpatiënten die geen chemokuur volgden 10 gram vitamine C intraveneus toegediend met een tussenpoos van drie dagen. Bovendien namen de patiënten dagelijks vier gram vitamine C oraal. De levenskwaliteit werd beoordeeld aan de hand van de veelgebruikte EORTC QLQ-C30 vragenlijst.

Op deze schaal verbeterde de gezondheidsscore van 36 naar 55 na de toedieningen van vitamine C, wat een groot significant verschil was. Voor wat betreft het functionele gedeelte van de test rapporteerden de patiënten significant hogere scores voor hun fysieke, emotionele en cognitieve aspecten na vitamine C. Qua symptomen hadden zij minder last van vermoeidheid, misselijkheid, pijn en verlies van eetlust na interventie met vitamine C.

De auteurs merken op dat in weerwil van de controverse ten aanzien van vitamine C bij kanker, het gebruik van vitamine C beschouwd moet worden als een veilige en effectieve methode om de kwaliteit van leven van terminale kankerpatiënten te verbeteren en dat dit onderdeel is van het herstelproces.

Bron: Ortho-Institute

Zoektermen: Vitamine C  Kanker  vermoeidheid  Misselijkheid  

Deel dit bericht:
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Stumbleupon Digg Technorati blogger google Yahoo
Aantal keren gelezen: 1560
Reacties (0)Add Comment

Reageer op dit artikel:

busy
 
 
Gerelateerd aan dit artikel
Oorzaak darmkanker door rood vlees
Dezelfde onderzoekers hadden in eerdere onderzoeken al een verband aangetoond tussen het eten van rood vlees en bewerkt vlees en een verhoogd risico van kanker van de dikke darm en de... Lees verder...
Mirakeldieet tegen kanker
Door regelmatig 6 types voeding te consumeren kan men zijn risico op kanker met bijna een kwart verminderen. Dat blijkt uit onderzoek bij 26.000 Grieken gedurende 8 jaar door de... Lees verder...
Vitamine C verlaagt risico grijze staar
Een hogere inname van vitamine C met de voeding verlaagt het risico van het optreden van grijze staar. Dit bleek uit een Japanse studie waarbij 16.415 mannen en 18.771 vrouwen van... Lees verder...
Vitamine C injectie tegen tumoren
Een injectie met een hoge dosis vitamine C kan misschien helpen in de strijd tegen kanker. Amerikaanse wetenschappers vermoeden dat het een zuur vormt die kankercellen aanvalt. Tumoren in... Lees verder...
EPA tegen dikkedarmkanker?
Suppletie met het omega 3-vetzuur EPA zorgt voor een toename van dit vetzuur in het darmslijmvlies wat mogelijk het ontstaan van adenomen in de dikke darm helpt voorkomen. Dieronderzoek... Lees verder...
Kleurstof voor vlees blijkt kankerverwekkend
Een rode kleurstof voor hamburgers en worstjes blijkt kankerverwekkend. Het EU-agentschap EFSA voor veilige voeding heeft dat maandag gemeld aan de Europese Commissie. De stof om vlees mooi... Lees verder...
Foliumzuur en prostaatkanker
Foliumzuur lijkt het risico van prostaatkanker niet te verkleinen, maar wel de ernst ervan enigszins te beïnvloeden. Dit concluderen onderzoekers van de American Cancer Society na een... Lees verder...
 
Net binnen gekomen
Overbelasting zorg door huidkanker
Het aantal behandelingen van huidkanker stijgt zo snel, dat het onmogelijk is om met de huidige middelen goede zorg te kunnen blijven bieden. Dat blijkt uit... Lees verder...
Nano-lifters vallen kankercellen aan
Onderzoekers hebben een nanodeeltje ontwikkeld dat voor het eerst een medicijn rechtstreeks in een kankercelkern kan brengen. Dit biedt nieuwe... Lees verder...
Hypnose helpt bij prikkelbare darm
Hypnose kan een effectieve behandeling zijn bij het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Het verlicht bij 40 procent van de patiënten de klachten, zo blijkt uit... Lees verder...
Lange vrouw hogere kans op eierstokkanker
Lange vrouwen lopen een groter risico op eierstokkanker. Dat blijkt uit een recente studie. Voor het onderzoek analyseerden wetenschappers van de Universiteit... Lees verder...
Scharreleieren even gezond als biologische
Voor je gezondheid maakt het niet uit welke eieren je koopt. Een biologisch of vrije-uitloopei verschilt in samenstelling niet bijzonder van een gewoon... Lees verder...
'Stof in aardbeien verlaagt kans Parkinson bij mannen'
Aardbeien, zwarte bessen, blauwe bessen en bramen kunnen bescherming bieden tegen Parkinson. Dat stellen althans onderzoekers van de Harvard School of Public... Lees verder...
'Je supermarkt bepaalt je gewicht'
De supermarkt die je bezoekt om je boodschappen te doen, is van invloed op je gewicht. Dat suggereert nieuw Frans onderzoek. Uit het onderzoek, gepubliceerd in... Lees verder...


Laatste update: 28 mei 2018  © Copyright TotalCoach 2005 - 2012 | Disclaimer

Choose your language
Zoeken op
Laatste nieuws
Totaal

Bewegen

Voeding

Psyche

Afslanken

Zwangerschap

Overig

Lezershoek

Meestgelezen nieuws
Totaal
Bewegen
Voeding
Psyche
Afslanken
Zwangerschap
Overig
Lezershoek